UW DIETIST
lekker & gezond eten

Kennis maken met

Bon Appétit is een samenwerkingsverband tussen verschillende diëtisten, met elk hun eigen specialisatie binnen de diëtetiek.Sanne Voogel

Tegenwoordig lees en hoor je altijd en overal om je heen wel iets over voeding. Een nieuw ‘mager/light’ product hier, een nieuw hip dieet daar. Door de overvloed aan informatie, nieuwe producten en vernieuwde inzichten zie je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Waar doe je nu eigenlijk goed aan? Waar wordt jouw lichaam nu echt blij van? En wat is de invloed daarvan op jouw leven?

Aangezien ieder lichaam anders is, zijn algemene adviezen lastig te geven en toe te passen. Een goede basis is echter heel belangrijk, afgestemd op persoonlijke wensen en behoeften. Kennis over het maken van de juiste keuzes is daarbij essentieel, maar niet altijd even vanzelfsprekend.

In 2011 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de opleiding voeding en diëtetiek van de Haagse Hogeschool. Naast het reguliere studieprogramma heb ik o.a. de keuzemodules ´sportvoeding´ en ´stofwisselingsziekten´ en de minor ´psychiatrie, medicatie en voeding´ gevolgd. Hierdoor heb ik mij kunnen oriënteren op verschillende vlakken van het diëtistenvak.

Het meeste heb ik echter geleerd tijdens mijn stage bij voedingsadviesbureau Bon Appetit. Hier mocht ik mijn opgedane kennis eindelijk  in de praktijk gaan brengen. Mijn interesse in voeding is vanaf dat moment alleen maar toegenomen.

Sinds juli 2011 ben ik officieel werkzaam als diëtist in de praktijk, zowel op onze locatie in Leidschendam als in Voorschoten. Hier houd ik mij o.a. bezig met: gezonde voeding, overgewicht/obesitas, Diabetes Mellitus, hypercholesterolemie, hyperlipidemie, bloeddruk, maag- en darmklachten en ondergewicht. 

_______________________________________

Marjolein Kamps

Jaren geleden is door mijn opleiding aan de hotelschool en werkervaring in de horeca mijn passie voor eten ontstaan. Ik houd erg van lekker eten, koken, nieuwe producten en recepten uitproberen en op zijn tijd uit eten gaan. Echter kwam ik er achter dat dit niet voor iedereen geldt. Door bijvoorbeeld een ziekte of allergie is eten niet altijd gemakkelijk of leuk, laat staan uit eten gaan. Of door het ontbreken van tijd, de juiste kennis of gewoon het plezier in koken, hebben veel mensen moeite dagelijks een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Als diëtiste wil ik graag mensen kennis overbrengen, inzicht geven in persoonlijke gewoonten en eigenschappen en begeleiden bij het ontwikkelen van vaardigheden, zodat koken en eten voor iedereen leuk, gezond en vooral lekker blijft.

Ter afronding van de studie Voeding & Diëtetiek heb ik in Suriname een cursus dieetleer voor artsen en verpleegkundigen ontwikkeld. Hiermee kunnen zij de taken van de diëtist overnemen en mensen met overgewicht en de daarbij komende gezondheidsproblemen beter behandelen.
In deze periode heb ik zelf veel geleerd over de eetgewoonten en de betekenis van eten in een ander land. Iets waar ik nu in de praktijk nog steeds veel aan heb, wanneer ik mensen met andere culturele afkomst begeleid.

Ik ben werkzaam op verschillende locaties (de Reef, Savallelaan Voorburg, Bezuidenhoutseweg) en houd mij daar o.a. bezig met; gezonde voeding, overgewicht/obesitas, ondergewicht en ondervoeding bij volwassenen en kinderen, voeding rondom bariatrische ingrepen, Diabetes Mellitus, bloeddruk, cholesterol, COPD, maag- en darmaandoeningen (o.a. FODMaP dieet bij PDS) en voedselovergevoeligheden.

 

_______________________________________

Berenice Jaime

Wat ik eet als ik weinig tijd heb: Mozzarella en tomaten met extra vierge olijfolie en basilicum.

Dynamisch, enthousiast en iemand die gelooft in samenwerking. Ik geniet van de uitdaging om mensen te begeleiden naar een beter en gezonder leven. Altijd sta ik klaar om vragen rond voeding en gezondheid te beantwoorden. Alle patiënten krijgen een persoonlijke voedingsadvies dat ze gemakkelijk kunt begrijpen en opvolgen.

Mijn specialisaties zijn o.a gezonde voeding, overgewicht/obesitas, ondergewicht en ondervoeding, depressie en gewichtsverandering, Diabetes Mellitus, hart- en vatziekte, maag- en darmaandoeningen, sportadvies en ouderen en parkison(ism).

Gesproken Talen: Frans, Italiaans, Engels en Nederlands

_______________________________________

De diëtisten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dietisten (NVD) en de Dietisten Coöperatie Nederland (DCN). Zij staan inschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici.