UW DIETIST
lekker & gezond eten

Kennis maken met

Bon Appétit is een samenwerkingsverband tussen verschillende diëtisten, met elk hun eigen specialisatie binnen de diëtetiek.Sanne Voogel

**Pas de traduction française**

In 2011 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de opleiding voeding en diëtetiek van de Haagse Hogeschool. Naast het reguliere studieprogramma heb ik o.a. de keuzemodules ´sportvoeding´ en ´stofwisselingsziekten´ en de minor ´psychiatrie, medicatie en voeding´ gevolgd. Hierdoor heb ik mij kunnen oriënteren op verschillende vlakken van het diëtistenvak.

Mijn scriptie heb ik geschreven in opdracht van de Wageningen Universiteit. De scriptie omvat een advies voor een meetmethode om gewichtsveranderingen bij borstkankerpatiënten tijdens chemotherapie in kaart te brengen. Aangezien overgewicht steeds vaker voorkomt bij deze patiëntengroep, is het belangrijk dat de rol van voeding hierbij kan worden vastgesteld m.b.v. een meetmethode.

Ter afsluiting van mijn studie mocht ik mijn opgedane kennis eindelijk echt in de praktijk brengen tijdens een stage bij voedingsadviesbureau Bon Appétit. Sinds juli 2011 ben ik officieel werkzaam als diëtist in deze praktijk. Hier houd ik mij bezig met o.a. overgewicht, obesitas, diabetes, hypercholesterolemie, hyperlipidemie, bloeddruk, maag- en darmklachten/aandoeningen, ondergewicht/tekorten.

_______________________________________

Marjolein Kamps

**Pas de traduction française**

Jaren geleden is door mijn opleiding aan de hotelschool en werkervaring in de horeca mijn passie voor eten ontstaan. Ik houd erg van lekker eten, koken, nieuwe producten en recepten uitproberen en op zijn tijd uit eten gaan. Echter kwam ik er achter dat dit niet voor iedereen geldt. Door bijvoorbeeld een ziekte of allergie is eten niet altijd gemakkelijk of leuk, laat staan uit eten gaan. Of door het ontbreken van tijd, de juiste kennis of gewoon het plezier in koken hebben veel mensen moeite dagelijks een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Als diëtiste wil ik graag mensen kennis overbrengen, inzicht geven in persoonlijke gewoonten en eigenschappen en begeleiden bij het ontwikkelen van vaardigheden, zodat koken en eten voor iedereen leuk, gezond en vooral lekker blijft.

Ter afronding van de studie Voeding & Diëtetiek heb ik in Suriname een cursus dieetleer voor artsen en verpleegkundigen ontwikkeld. Hiermee kunnen zij de taken van de diëtist overnemen en mensen met overgewicht en de daarbij komende gezondheidsproblemen beter behandelen.
In deze periode heb ik zelf veel geleerd over de eetgewoonten en de betekenis van eten in een ander land. Iets waar ik nu in de praktijk nog veel aan heb, wanneer ik mensen van buitenlandse afkomst begeleid.

Daarnaast heb ik tijdens mijn studie stage gelopen bij Bon Appétit, waar ik nu met veel plezier aan het werk ben. Ik ben werkzaam op verschillende locaties en houd mij daar o.a. bezig met; gezonde voeding, overgewicht en ondergewicht/tekorten bij volwassenen en kinderen, Diabetes Mellitus, bloeddruk, cholesterol, maag- en darmaandoeningen en voedselovergevoeligheid.

_______________________________________

Berenice Jaime

Food for thoughts, thoughts for food. I'm a dynamic and collaborative person who has a passion for food, cooking and healthy eating habits. I enjoy the challenge of guiding people to a healthier and balanced way of living/eating.

I work closely with several GP's and provide nutritional consultations among other things to help on diabetes, overweight, malnutrition, Parkinson(isme), bowel diseases and sports. During the nutritional consultation, patients receive a personalized advice fitting their needs and requirements.

Berenice is a registered dietitian, member of the Dutch association of dietitian (NVD) and ELZHA.

Speaking languages are French, Italian, English and Dutch.

_______________________________________

De diëtisten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dietisten (NVD) en de Dietisten Coöperatie Nederland (DCN). Zij staan inschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici.