UW DIETIST
lekker & gezond eten

Lekker zwanger

Inleiding

Lekker zwanger is een leefstijl-, en gewicht-beheersingsprogramma, dat je leert gezond, fit en blij de zwangerschap door te komen. Het trainingsprogramma Lekker Zwanger leert je hoe je tijdens de zwangerschap de juiste voedingsstoffen binnen krijgt, zodat je baby zich optimaal ontwikkelt en jij geen overbodige kilo’s aankomt. Iedereen krijgt een individueel voedingsadvies, dit is geen dieet.

Eten voor twee? NEE, maar wat wel / niet?
In de eerste 3  maanden vinden er grote hormonale veranderingen plaats in het moederlichaam. Alle organen van je baby worden gevormd, inclusief de hersenen. Deze ontwikkelingen vragen voeding rijk aan vitamines en mineralen uit vruchten en groente. Hoeveel moet je eten om alle voedingsstoffen binnen krijgen? Alle antwoorden over zwangerschapskwaaltjes, suppletie, gewichtstoename, voeding tijdens de lactatie, flesvoeding en babyvoeding worden meegenomen.

Je leert omgaan met bijzondere situaties, bakerpraatjes, producten en reclames op de juiste waarde te schatten. Er is speciale aandacht voor de relatie (hoge) bloeddruk, vocht , zout en drop, vervuilingen zoals dioxinen, wat is natraat en nitriet, is een glas wijn bij het kerstdiner schadelijk, hoeveel koffie mag, wat is listeria en moet de kat de deur uit vanwege de kans op toxoplasmose?

Inhoud programma

In het programma wordt aandacht besteed aan:

  1. Inzicht in het functioneren van eigen lichaam (o.a. maag-darmkanaal, spijsvertering, stofwisseling, honger en verzadiging)
  2. Inzicht in de psycho-sociale aspecten van eten (emoties,doorzettings-vermogen, zelfvertrouwen)
  3. Vitamines en mineralen (eventuele suppletie)
  4. Zwangerschapskwaaltjes
  5. Gewichtstoename en gewichtsafname
  6. Voeding tijdens de lactatieperiode
  7. Borstvoeding, flesvoeding en babyvoeding

Door middel van een voedingsdagboek wordt er aan het einde een individueel voedingsadvies meegegeven.

Praktische informatie

De kosten van de cursus kunnen op verwijzing van uw arts worden gedeclareerd bij uw ziektekostenverzekering. Dieetzorg valt onder de basisverzekering.

Het programma duurt drie avonden, inclusief een individueel voedingsadvies. De cursussen starten elke tweede woensdag van de maand bij voldoende aanmeldingen. De cursus vindt plaats aan de Sluiskant 24 in Leidschendam. Er kunnen 10 cursisten per avond deelnemen.

Inschrijving

Schrijf je hieronder in voor de cursus ‘Lekker Zwanger’. Bij vragen kunt u e-mailen naar info@uwdietist.eu of bellen naar 070-3176086


Inschrijving voor Lekker Zwanger in Leidschendam e.o.

Voornaam:
Achternaam:
Straat:
Huisnummer:
Postcode:
Woonplaats:
Emailadres:
Telefoonnummer:
* Mobielnummer:
* Optioneel