UW DIETIST
lekker & gezond eten

Online programmaVan harte welkom op de Bon Appétit Diëtist online service. Het feit, dat u op onze site terecht gekomen bent, bewijst dat u bezig bent met het zoeken naar zorg op maat voor het onderhoud van uw lijf en leden. De klachten van cliënten lopen zeer uit een, daarom willen wij u door middel van een vragenlijst eerst beter leren kennen. Bovendien heeft iedereen een ander sociaal leven en andere behoeften.

Teneinde een voedingsadvies volledig te kunnen integreren in uw dagelijkse activiteiten geven wij een persoonlijk advies. Dit is zowel via een persoonlijk intake gesprek als via onze online service met een uitgebreide vragenlijst mogelijk. Hoewel wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat online adviezen vergelijkbare resultaten kunnen opleveren als behandeling door middel van persoonlijke gesprekken, stellen wij het op prijs eenmaal met u kennis te maken. Het is gebleken, dat het gemakkelijker mailt of telefoneert met iemand waarmee u heeft kennis gemaakt.

Eet smakelijk

De naam Bon Appétit zegt het natuurlijk al. In onze ogen moet eten lekker zijn, anders wordt het niet gegeten, eten moet goed gekozen zijn, met liefde bereid zijn en min of meer op vaste tijden gegeten worden en als het kan graag samen met anderen ter verhoging van de feestvreugde. Maar onthoudt ook altijd, dat eten primair onderhoud van uw lichaam is.
Over smaak valt niet te twisten. Iedereen is anders en ieder mens heeft zo zijn voorkeuren. Die willen wij graag van u weten, om deze zoveel mogelijk te laten terug komen in ons advies. Natuurlijk weet ook iedereen dat een mens niet alleen kan leven van chips, frisdrank en taartjes.

Tijd voor actie

Net als bij een uitgebreid kennismakingsgesprek in een van de praktijken van Bon Appétit worden u vele vragen gesteld over uw medische achtergrond, welke medicatie u mogelijkerwijs gebruikt. Ook zijn er vragen over de samenstelling van uw gezin en hoe uw sociale leven in elkaar zit, want een stewardess heeft een heel ander leven, dan een secretaresse, evenzo heeft een vrachtwagenchauffeur andere rij-, en rusttijden, dan een treinmachinist, die veel onregelmatige diensten heeft. Het verschil met de online adviezen is, dat u de vragen thuis invult op een tijd dat het u schikt.
De reden dat wij deze service aanbieden komt voort uit het feit, dat regelmatige bezoeken aan de praktijk soms moeilijk zijn te plannen door overvolle agenda’s, drukke werkzaamheden, maar ook kunnen  gezondheidsredenen of handicap een rol spelen.

Servicepakketten

U kunt diverse servicepakketten afnemen. Zo kunt u kiezen uit  wekelijkse, 2 wekelijkse of maandelijkse begeleiding, de looptijd van de online consulten kunt u zelf bepalen.
Ieder servicepakket bevat een uitgebreide vragenlijst over uw medische geschiedenis, medicatie, uw gezinssamenstelling, uw psycho-sociale situatie, uw eetgedrag en een driedaags eetverslag.
De Bon Appétit diëtisten berekenen de eetverslagen. Op grond van de gegevens ontvangt u binnen 2-3 dagen een voorlopig voedings-, of dieetadvies. Dit advies mag en kan nog vele malen bijgesteld en aangepast worden, het moet per slot van rekening bij u passen. U moet het tot in lengte van dagen kunnen volhouden. Wij stimuleren daarbij door het emailcontact het zelfcorrigerende vermogen. Mocht het niet mogelijk zijn u binnen 3 dagen van advies te kunnen dienen, dan neemt een van de Bon Appétit diëtisten contact met u op.

De Bon Appétit diëtisten zijn er van overtuigd, dat u als client moet begrijpen waarmee u bezig bent. Dat wil zeggen, dat wij u bijscholen in het functioneren van het maagdarmkanaal in combinatie met het hoofd, ofwel eten is voor 50% psychologie en 50 % fysiologie. Hierover gaat het thema Honger & Verzadiging. Voor meer informatie kunt u bij ons voor € 15,49 (inclusief verzending) het boekje DieEETdieet bestellen via de webshop (klik hier).

Afhankelijk van het service pakket stuurt u ons wekelijks, 2 wekelijks of maandelijks een verslag van uw bevindingen. Hierbij kunt u gebruik maken van bijgevoegde evaluatieformulieren. Deze evaluatieformulieren bestaan uit diverse categorieën. Antropometrie: gewicht, omvang been, buik, armomvang. Psycho-sociale aspecten, zoals oplossingen die u bedacht of antwoorden die u gaf op vragen.

Basispakket

Het basispakket is geschikt voor mensen die inzicht willen krijgen in hun voedingsgewoonten en mogelijkerwijs een start willen maken met veranderingen in het eetpatroon en eetgedrag, nieuwe smaken en gerechten willen leren kennen en inzicht willen krijgen in imput en output van energie.

Het basispakket bestaat uit een korte analyse, gemiddelde van de berekening van energie (calorieën) van uw driedaagse eetverslag, een diëtistisch oordeel en advies hierover. Het gaat hier om een voedingsadvies.

Het basispakket verstrekt 5 Bon Appétit seizoensgebonden, berekende weekmenu’s en boodschappenlijsten voor 4 personen per week. U kunt de weekmenu’s zelf laten rouleren. De weekmenu’s zijn heel gevarieerd, opgebouwd uit eenvoudige natuurlijke producten en voedingsmiddelen. Het voordeel van weekmenu’s is, dat u tegen etenstijd niets meer hoeft te bedenken en het voor de familie duidelijk is wat er gekookt wordt en u heeft alle boodschappen in huis, u grijpt niet op het laatste moment mis.

Voor de broodnodige variatie krijgt u een lijst opgestuurd. Ook wordt er een blanco weekmenu geleverd, zodat u samen met uw gezin een eigen planning kunt maken.

Bij de samenstelling van de weekmenu’s zijn wij uitgegaan van het bezit van basismaterialen zoals fornuis of kookpitten, grillpan of grillapparaat met antiaanbaklaag keukenweegschaal, magnetron, oven, wok.

Het basispakket voorziet ook in een beweeg-calorieëntabel, zodat u zelf kunt uitvinden welke activiteit bij u past en hoe veel tijd u er in wilt steken.

Prijs Basispakket

Basispakket: € 65,00 voor de analyse, berekening van energie = calorieën van uw driedaagse eetverslag en een oordeel en voedingsadvies. De prijs voor de wekelijkse, 2 wekelijkse of maandelijkse begeleiding is € 30,00 per contact-onderwerp.

Uitgebreide intake

Bij een uitgebreide intake is de vragenlijst gedetailleerder, net als bij een persoonlijk kennismakingsgesprek op de praktijklocatie. De uitgebreide intake is bedoeld voor mensen, die om medische reden (diabetes type I of II, cholesterol, extreem overgewicht, darmklachten) een uitvoeriger advies nodig hebben of voor mensen die grote aanpassingen in hun voedingspatroon willen/moeten aanbrengen. In dit geval wordt een dieetadvies op maat gemaakt.

Het uitgebreide pakket omvat een analyse, uitgebreide berekening van energie = calorieën, plus vitamines en mineralen van uw driedaagse eetverslag (voedingsanamnese), een diëtistisch oordeel en persoonlijk dieetadvies met een berekend voorbeeld van een dagmenu.

Prijs Uitgebreide intake

Uitgebreide intake: € 90,00 voor de analyse, berekening van energie (calorieën), vitamines en mineralen van uw driedaagse eetverslag, een oordeel en voedingsadvies.

De prijs voor de wekelijkse, 2 wekelijkse of maandelijkse begeleiding is € 37,50 per contact-onderwerp.

Telefonisch of persoonlijke contact

Natuurlijk is het mogelijk een telefonisch of persoonlijk intakeconsult te plannen met een van de Bon Appétit diëtisten. Voor telefonisch contacten wordt een meerprijs van € 18,75 per kwartier berekend.

‘Food for thought’

Per vervolgconsult krijgt u een thema opgestuurd om over na te denken. De onderwerpen van de serie van 12 thema’s varieert van: ‘Onderken het gevaar van te zwaar; Wanneer en hoe boodschappen doen; Wat te eten op een feestje, Uit eten; Hoe komen we gezond de feestdagen door; Moeilijke momenten; Emotionele eters; Relatie tussen bewegen en eten’.
Ook kunnen de themaonderwerpen aangepast zijn aan de actualiteit, zoals vogelgriep, varkenspest, dioxine gevaar.