Over ons

Bon Appetit dietist Haaglanden

Uw (leefstijl)dietist geeft advies voor een 'Goed Leven'.

Bon Appétit diëtist is een samenwerkingsverband tussen verschillende diëtisten, met allemaal hun eigen specialisaties binnen de diëtetiek. Alle Bon Appétit diëtisten hebben natuurlijk, eerlijk en goed eten hoog in het vaandel. Zij zijn allemaal dol op lekker eten en koken graag. Goed eten draagt bij aan een Goed Leven, maar een Goed Leven is meer, dan alleen goed eten. Eten is emotie. Het is mooi, leuk, lekker, gezellig om samen te doen. Bon Appétit diëtisten geven daarom ook tips over hoe naar eten te kijken in hun advies over Leefstijl-, en Gedragsverandering.

Diëten dienen als dagelijks onderdeel van de behandeling bij diverse ziekten, zoals: ongewenst ondergewicht en kanker, overgewicht en obesitas, diabetes mellitus type 1 en type 2 (suikerziekte), hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, maag-, en darmziekten zoals coeliakie, ziekte van Crohn of diverticulitis. Bon Appétit diëtisten maken ook op maat gesneden adviezen voor voedselovergevoeligheid of voedselallergie. Binnen de club zijn 2 (top)sportdiëtisten.

Ieder dieetadvies moet volwaardig zijn, dat wil zeggen dat het dagmenu voldoet aan de richtlijnen die gelden voor alle voedingsstoffen (nutriënten). Het advies bevat het op het individu toegesneden hoeveelheid calorieën. Natuurlijk kan een Bon Appétit diëtist algemeen advies geven over gezonde eet- en leefgewoonten.