Wie zijn wij

Berenice Jaime

Ik geniet van de uitdaging om mensen te begeleiden naar een beter en gezonder leven. Ik ben dynamisch, enthousiast en gelooft sterk in samenwerking. Al mijn cliënten krijgen een persoonlijk voedingsadvies dat ze gemakkelijk kunnen begrijpen en opvolgen. Daarnaast sta ik altijd klaar om vragen rondom voeding en gezondheid te beantwoorden.

Ik ben gespecialiseerd in onder andere gezonde voeding, obesitas, diabetes mellitus type II (inclusief demedicalisatie), hart- en vaatziekten, maag- en darmaandoeningen en kinderen.

Marjolein Kamps

Omdat lekker en onbezorgd eten niet voor iedereen vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld door ziekte, medisch noodzakelijke dieetrestricties, allergieën of simpelweg gebrek aan interesse, tijd of kennis, zoek ik graag mee naar mogelijkheden die bij iemand passen.
Smaak van een goede maaltijd staat voorop! Maar voeding moet ook bijdragen aan goede gezondheid of herstel/klachtenvermindering bij bepaalde aandoeningen.

Zelf ben ik vaak een functionele eter, het mag eenvoudig maar voedzaam zijn. Ik ben geen keukenprinses, maar als ik tijd heb houd ik van nieuwe recepten uitproberen, onbekende ingrediënten, veel specerijen, buitenlandse keukens (voortgekomen uit reizen en een half jaar gewoond te hebben in Suriname), bijzondere combinaties (leestip: de Smaakbijbel!), kaas en wijn (interesse die is overgebleven van mijn hotelschool opleiding jaren geleden).

Op het spreekuur begeleid ik mensen van alle leeftijden met uiteenlopende klachten en ziektebeelden. Daarnaast heb ik mij door de jaren heen gespecialiseerd in voeding bij obesitas (insuline resistentie, DMII), voeding rondom een bariatrische ingreep (ook bij complicaties/klachten) en begeleiding bij eetstoornissen.
Graag breng ik mensen kennis over; geef inzicht in de werking van het lichaam, eigen gewoonten en gedrag, de achtergrond van voedselvoorkeuren, om daarmee een gezonde leefstijl eenvoudiger te maken en mensen zelf te kunnen laten kiezen op basis van kennis. Mijn spreekuur houd ik online! Dit gaat grotendeels via videobellen, maar ook tussentijdse contacten via mail (bv. bij opdrachten of eetdagboeken), Whatsapp (voor vragen, motivatie of moeilijkheden waar iemand vastloopt) of telefonische afspraken naar wens. Cliënten ervaren deze begeleiding; 'persoonlijk, makkelijk, tijdbesparend, motiverend en informatief'.

Sanne Voogel

Tegenwoordig lees en hoor je altijd en overal om je heen wel iets over voeding. Een nieuw ‘mager/light’ product hier, een nieuw hip dieet daar. Door de overvloed aan informatie, nieuwe producten en vernieuwde inzichten zie je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Waar doe je nu eigenlijk goed aan? Waar wordt jouw lichaam nu echt blij van? En wat is de invloed daarvan op jouw leven? Aangezien ieder lichaam anders is, zijn algemene adviezen lastig te geven en toe te passen. Een goede basis is echter heel belangrijk, afgestemd op persoonlijke wensen en behoeften. Kennis over het maken van de juiste keuzes is daarbij essentieel, maar niet altijd even vanzelfsprekend. 

In 2011 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de opleiding voeding en diëtetiek van de Haagse Hogeschool. Naast het reguliere studieprogramma heb ik o.a. de keuzemodules ´sportvoeding´ en ´stofwisselingsziekten´ en de minor ´psychiatrie, medicatie en voeding´ gevolgd. Hierdoor heb ik mij kunnen oriënteren op verschillende vlakken van het diëtistenvak. Het meeste heb ik echter geleerd tijdens mijn stage bij voedingsadviesbureau Bon Appetit. Hier mocht ik mijn opgedane kennis eindelijk in de praktijk gaan brengen. Mijn interesse in voeding is vanaf dat moment alleen maar toegenomen. 

Sinds juli 2011 ben ik officieel werkzaam als diëtist in de praktijk in Voorschoten. Hier houd ik mij o.a. bezig met: gezonde voeding, overgewicht/obesitas, diabetes mellitus, hypercholesterolemie, hyperlipidemie, bloeddruk, maag- en darmklachten en ondergewicht. 

Simone Pieters

Gezondheid is voor iedereen belangrijk. Ik ga graag samen op zoek om de leefstijl met (kleine) aanpassingen gezonder te maken. Ik vind het daarbij van belang om niet alleen op voeding te richten, maar de gehele leefstijl te bekijken. Tijdens mijn minor Leefstijlcoach die ik volgde tijdens mijn studie heb ik dit voornamelijk geleerd. Gezondheid is meer dan alleen voeding. Slaap, stress en beweging spelen onder andere ook een essentiële rol.

Zelf ben ik ook graag veel in beweging, ik zit op voetbal en doe aan triathlon. Doordat ik zelf veel sport heb ik ook een grote interesse in sportvoeding. Ik heb de specialisatie in sportvoeding afgerond en kan dus ook als sportdiëtist advies geven over voeding. Niet alleen voor topsporters, maar ook voor sporters op elke niveau van jong tot oud. De juiste (sport)voeding kan de sportprestaties positief beïnvloeden.

Op mijn spreekuur zie ik daarnaast veel diverse ziektebeelden, ik begeleid onder andere mensen met diabetes mellitus, overgewicht/obesitas, ondergewicht, hypercholesterolemie, hypertensie en darmklachten.